Webinar Foodborne pathogens: history and transmission

OFERTA ARCHIWALNA


🧪🧬 Wybierzmy się w podróż, w której odkryjemy jaki wpływ na ludzkie zdrowie mają mikroorganizmy. Webinar będzie krótkim wprowadzeniem do „najsłynniejszych” patogenów odpowiedzialnych za choroby przenoszone przez żywność: bakterii (Campylobacter, E.coli, Salmonella…), wirusów (HAV, Norovirus) i pasożytów (Giardia, Entamoeba…). Dr Amandine Hauer przedstawi pokrótce ich rys historyczny, charakterystykę oraz powiązane choroby. Spotkanie otworzy Wam oczy na świat mikrobiologii!

Kto może dołączyć: Studenci, nauczyciele, naukowcy z uczelni SEA-EU zainteresowani tematem
Prowadząca: dr Amandine Hauer, Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii Uniwersytetu Gdańskiego i Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Data i godzina: 4 kwietnia 2022, 11:00
Termin rejestracji: 28 marca 2022
Miejsce: MSTeams (Link do webinaru będzie wysłany do uczestników dzień przed wydarzeniem)
Formularz rejestracyjny

W skrócie

Co?
Webinar Foodborne pathogens: history and transmission
Dla kogo?
Dla wszystkich zainteresowanych
Kiedy?
4 kwietnia 2022 roku
Termin rejestracji
Do 28 marca 2022 roku
Jak dołączyć?
Wypełniając formularz
TUTAJ

Pozostałe oferty

Dołącz do kursu hybrydowego Marine Data Literacy

Zagraniczne staże badawcze dla naukowców UG

Stwórz kursy o tematyce Morskiej i Ekonomicznej