Webinar Foodborne pathogens: history and transmission

Nauka, Student


🧪🧬 Wybierzmy się w podróż, w której odkryjemy jaki wpływ na ludzkie zdrowie mają mikroorganizmy. Webinar będzie krótkim wprowadzeniem do „najsłynniejszych” patogenów odpowiedzialnych za choroby przenoszone przez żywność: bakterii (Campylobacter, E.coli, Salmonella…), wirusów (HAV, Norovirus) i pasożytów (Giardia, Entamoeba…). Dr Amandine Hauer przedstawi pokrótce ich rys historyczny, charakterystykę oraz powiązane choroby. Spotkanie otworzy Wam oczy na świat mikrobiologii!

Kto może dołączyć: Studenci, nauczyciele, naukowcy z uczelni SEA-EU zainteresowani tematem
Prowadząca: dr Amandine Hauer, Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii Uniwersytetu Gdańskiego i Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Data i godzina: 4 kwietnia 2022, 11:00
Termin rejestracji: 28 marca 2022
Miejsce: MSTeams (Link do webinaru będzie wysłany do uczestników dzień przed wydarzeniem)
Formularz rejestracyjny

W SKRÓCIE

Co?
Webinar Foodborne pathogens: history and transmission
Dla kogo?
Dla wszystkich zainteresowanych
Kiedy?
4 kwietnia 2022 roku
Termin rejestracji
Do 28 marca 2022 roku
Jak dołączyć?
Wypełniając formularz
TUTAJ